Alles wat u moet weten voor u een kitten bij ons koopt ;-)

Al onze katten en dus ook de kittens, worden regelmatig ontwormd en ontvlooid en tevens ingeent.
Zowel de vader als de moeder worden voordat de poes gedekt wordt, getest op Giardia, Coccidiose, alle niesziektes zowel bacterieel als virussen, en zijn getest op FIV, FeLV en PK-def en als zij oud genoeg zijn op HCM/PKD.

De kittens groeien op in huis en komen zo in aanraking met alles en worden dan ook goed gesocialiseerd:
van kinderen tot een kaketoe als uiteraard een stofzuiger en televisie e.d.

I.v.m. de gezondheid van de kittens en de rust van de moeder, is bezoeken van de kittens pas mogelijk als ze ruim 4 weken oud zijn. Uiteraard houden we u via de mail d.m.v. foto's en het laatste nieuws graag op de hoogte en mag u regelmatig komen kijken.

Als de kittens naar hun nieuwe eigenaar gaan, krijgen zij mee:
* Een Neocat Stamboom
* kittens voor huisdier worden gechipt, fokdieren indien gewenst
* Een Europees Paspoort, waarin hun gezondheidsverklaring staat en de entingen
* Een ProPlan en Royal Canin kittenpakket en tevens speelgoed
* Zijn kattenbak zindelijk, goed gesocialiseerd en eten/drinken zelfstandig

Wij geven tevens een jaar garantie op erfelijke en/of aangeboren afwijkingen. Uiteraard proberen wij gezonde kittens te fokken en zijn de ouders gezond. De kittens zijn tijdens de 1e 13 weken onder controle van de dierenarts en worden regelmatig nagekeken. Maar ook wij weten nooit 100% zeker dat een kitten gezond blijft aangezien het toch levende dieren zijn.
Als u geweest bent om een kitten uit te zoeken en zeker weet dat u hem of haar wilt reserveren, vragen wij wel een aanbetaling welke binnen 7 dagen voldaan dient te worden. Daarna vervalt de reservering.

De prijzen van de kittens zijn afhankelijk van de kleur, aftekening en afstamming en of ze gehouden worden als huisdier of specifiek voor de fok verkocht worden.

Wij hebben na enkele jaren kittens fokken de ervaring opgedaan dat veel dierenartsen bengalen te laat castreren/steriliseren. Veel bengalen zijn al vroeg geslachtsrijp en om problemen te voorkomen, hebben wij in overleg met onze dierenarts besloten dat als kittens verkocht worden als huiskat, zij gecastreerd/gesteriliseerd worden als zij ca. 12 weken oud zijn. De voordelen van vroegcastratie zijn vele malen groter als men voorheen dacht. Meer informatie hierover is te vinden op deze site: klik hier Soms is de reden dat de kat nog niet geholpen is veel simpeler: gewoon nog niet aan toegekomen, geen geld, de tijd vliegt of zijn mensen toch bang dat de kat het niet overleeft. Dus ook om het voor kopers gewoon makkelijker te maken ;-) en ze deze stress te besparen.
De kosten voor een castratie bij een kater is 50 euro en bij sterilisatie van poesjes 100 euro

Wij raden altijd aan om als het kitten toch een roesje krijgt, om dan op dat moment ook te chippen; dit doen wij dan normaal gesproken ook, tenzij u dit echt niet wilt. Bij kittens die voor de fok verkocht worden, raden wij aan om dit te doen tijdens de testen als zij wat ouder zijn, tenzij u anders wenst. De chip is vrij groot en het prikje dan ook pijnlijk. Soms reageren ze hier zo snel op dat de chip verkeerd zit of soms zelfs door krabben er weer uit gaat en in een heel enkel geval zelfs gaat zwerven door het lichaam. Tijdens een roesje liggen zij mooi stil en is de kans dat de chip verkeerd komt te zitten vele malen kleiner.

De prijs van een bengaalkitten als huiskat is tussen de 650 en 850 euro
(hier komen de kosten van castratie/sterilisatie nog overheen)
De prijs van een kitten waar men mee wil gaan fokken zijn tussen de 1250 en 2500 euro. Voor informatie hierover mag u altijd even contact met ons opnemen. Wij vinden het erg leuk om kittens te verkopen aan startende catteries en geven dan ook graag informatie over wat hier allemaal bij komt kijken en daarna!

We behouden ons het recht voor om een reservering of een verkoop te weigeren, zonder ons te moeten rechtvaardigen, indien de kandidaat-aankoper en/of hun levenswijze ons niet geschikt lijken om een bengaalkitten te kopen.

Mocht u meer vragen hebben, hoor ik het graag en uiteraard mag u ook altijd eens vrijblijvend bij ons en onze dieren komen kijken!